Mars 30, 2018

Tack Sony

Mars 30, 2018

Sony Corporation of America
25 Madison Avenue
New York, NY 10022-3211

Till den som detta berör,

Jag heter Win Cramer, VD för JLab Audio. Jag skriver för att säga tack. Eller specifikt skriver jag för att säga tack till Mr. Masaru Ibuka (Sony Cofounder), Norio Ohga (verkställande vice ordförande) och ordförande Akio Morita. Som historien går, reste Mr. Ibuka ofta för affärer och var tvungen att släpa runt en stor kassettinspelare för att lyssna på musik. Han utmanade Ohga att skapa en bärbar, lyssnar bara bandspelningsenhet, och med den idén föddes Walkman.

När den första Walkman såldes i USA i 1980, köpte jag inte en. Snarare stal jag min fars ursprungliga Walkman i 1984 - med de ljusa orange skum öronskydd och allt. 1984 var ett fantastiskt år. OS i LA ägde rum, Bruce Springsteens "Born in the USA" hade precis släppts, och som barn med en cykel, vad var coolare än att rida runt med en Walkman-kanal tejpad på styret? Jag kunde hävda att det var det ögonblick som jag blev kär i elektronik. Det var det ögonblick musik blev en konstant del av mitt liv. Det var ögonblicket.

Med tiden hade jag flera Walkman, min mest favorit var den gula sportversionen jag fick till jul i 1990, även om öronsnäckorna som levererades aldrig passade in i öronen. Jag föredrog fortfarande hörlurarna med de ljusa orange skumörsarna. Med tiden övergick Walkman till Discman som övergick till iPod och nu till iPhone. Sedan 1984 har mycket av musiken jag lyssnar på idag förblivit densamma men leveransmetoden för musiken har ändrats om och om igen. Nu strömmar jag musik via Spotify till min Android-telefon som trycker på en Bluetooth-signal som bär ljudet från "Born in the USA" till mina örat på JLab Epic. Ofta får jag fortfarande samma känsla av att cykla, utan vård i världen, lyssna på musik.

I denna anda ville jag gå tillbaka. Jag ville att minnen skulle bli ännu starkare. Så vi på JLab Audio skapade Rewind Wireless Retro-hörlurar. Det är en nick till det förflutna medan du njuter av nutid och framtid. En trådlös Bluetooth-version av hörlurarna med antydningar till originalet. Rewind-hörlurarna har en 12-timmars batteritid, anpassad EQ3 ljud, ett fantastiskt lättviktsmetallband och naturligtvis de ljusa orange skumörpåsarna som gjorde denna produkt så märkbar.

Jag skriver detta för att säga tack. På några sätt hjälpte Sony till att plantera ett frö som fortsätter att växa. Jag skriver för att säga tack för att du skapade en gnista i ett barn som fortsätter att brinna. Jag skriver för att säga tack för att du introducerade mig för musik. Jag hoppas att JLab med tiden kan ha samma inverkan.

Tack, Sony.

JLabs VD Win Cramer

Vinn Cramer

VD, JLab AudioOckså i News

JBuds Air mot Skullcandy Sesh
JBuds Air mot Skullcandy Sesh

Oktober 23, 2019

Vår JBuds Air True Wireless Earbuds fick nyligen en stor uppgradering, de har nu 24 timmars speltid! Det sätter dem ovanpå många av sina konkurrenter, inklusive den nya Skullcandy Sesh. Vi jämförde dem här för dig ...

Läs mer

Vem lyssnar? Inte JLab.
Vem lyssnar? Inte JLab.

Oktober 23, 2019

JLab-produkterna lyssnar INTE alltid - det garanterar vi. Våra mikrofoner aktiveras endast av DU. DU har valet att slå på din smarta assistent, SIRI, Google Assistant, Alexa.

Läs mer

MLS All-Star Week
MLS All-Star Week

Juli 26, 2019

MLS All-Star Week börjar i morgon, där det bästa av MLS kommer att möta mot Atletico de Madrid! Om du är i Orlando-området, se till att komma in till de olika evenemangen.

Läs mer